Vanuit ritme en rust zelfvertouwen ontwikkelen

De werkwijze van JEP volgt verschillende fasen:

  • Landen: tot rust komen, ritme en vertrouwen krijgen.

  • Verkennen en exploreren: Persoonlijke doelen verhelderen, zelfkennis vergroten, talenten en kwaliteiten onderzoeken.

  • Bewegen: opbouwen van fysieke en psychosociale weerbaarheid, omgaan met prikkels en stress, vergroten van zelfvertrouwen, eigenwaarde en eigenheid ontwikkelen door het opdoen van positieve ervaringen.

  • Stabiliseren en bekrachtigen: handelen vanuit zelfinzicht en zelfkennis, eigen regie nemen en komen tot het maken van bewuste keuzes, verdieping van talentontwikkeling, veerkracht opbouwen.

  • Stappen zetten: (deels) terugkeer naar school, werk, of een eigen leerroute volgen. Nazorgtraject  met terugkomdagen is mogelijk.

"I am not what happened to me. I am what I choose to become." - Carl Gustav Jung -

Gedurende 4 dagen per week biedt JEP een programma op maat waar je op je eigen wijze aan deelneemt en bijdraagt op basis van jouw mogelijkheden en draagkracht.

 

In overleg met jou als jongere, ouders en andere betrokkenen wordt bekeken op welke manier het beste kan worden gewerkt aan persoonlijke doelen.

JEP is een geschikte plek voor jongeren tussen de 14 en 23 jaar die het nodig hebben om in een rustige, natuurlijke en creatieve omgeving te komen tot ontspanning. Vanuit basisrust weer de draad van het leven oppakken en zelf de regie nemen.

Dagen en tijden:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur - 13.00 uur.

We volgen een gestructureerd dagritme dat afwisseling geeft in activiteit en ontspanning. De natuur en de seizoenen spelen hierin ook een rol.

Meer informatie over het dagprogramma

 

Na een traject bij JEP zit je rugzak vol met gereedschap en is je innerlijke kompas op jou afgestemd. Stevig in je schoenen vervolg je jouw eigen reis.

Een traject duurt gemiddeld 3 maanden tot een jaar. Dit varieert per jongere en is afhankelijk van eigen doelen en de voortgang van het persoonlijke ontwikkelingsproces.

Tijdens de schoolvakanties zijn we ook geopend. Tussen kerst en oud en nieuw zijn we maximaal 1 week gesloten. Ook in de zomervakantie is er een programma om de continuïteit te kunnen waarborgen. In de zomer zijn we maximaal 3 weken gesloten.

Aanmelden: Jongeren en ouders kunnen zichzelf aanmelden of doorverwezen worden door scholen en hulpverleners. We bekijken individueel welke mogelijkheden er zijn vanuit onderwijs, gemeente of pgb.

Preventief kan individuele begeleiding ingezet worden op uurbasis. JEP is aangesloten bij een beroepsvereniging en beschikt over een AGB code. Hier vind je meer informatie over vergoedingen.

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Op dit moment zijn we nog in de opstartfase. De komende tijd kun je vrijblijvend een keer komen kennismaken.

Schreursweg 10

7451 RG Holten

T: +31 6 43071865

E: info@jouweigenplek.nl

© 2019 JEP-JouwEigenPlek

In samenwerking met @evitastaritsky

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle